Skip to content Skip to menu Skip to footer

Esi sveicināts!

Šajā tīmekļvietnē uzzināsi, kā iestāties profesionālajā dienestā, lai, kļūstot par karavīru, dienētu Nacionālo bruņoto spēku vienībās vai studētu Nacionālajā aizsardzības akadēmijā.

Lai pieteiktos profesionālajam dienestam, ir jāiesniedz pieteikuma anketa.

Neskaidrību gadījumā sazinies ar mums – Rekrutēšanas un atlases centru -, zvanot uz numuru 67137137 vai rakstot uz e-pasta adresi rekrutesana@mil.lv.

Hot jobs

Iespējamās dienesta vietas

Uzsākot profesionālo dienestu, bruņotie spēki piedāvā iespēju izvēlēties dienestu kādā no apakšvienībām:

- Sauszemes spēku Mehanizētajā kājnieku brigādē Ādažos, 

- Jūras spēkos Liepājā un Rīgā,

- Gaisa spēkos Lielvārdē, 

- Štāba bataljonā Rīgā, 

- Zemessardzē Valmierā, Stāmerienā, Lūznavā un Daugavpilī (“Meža Mackevičos”).

Plaša specialitāšu izvēle

Bruņoto spēku karavīri savus tiešos amata pienākumus pilda trijās profesijās - virsnieki, instruktori un kareivji -, kā arī vairāk nekā 35 funkcionālajās (ieroču šķiru) jomās, piemēram, kājnieki, artilērija, pretgaisa aizsardzība, kaujas inženieri, auto un kaujas tehnika, medicīniskais nodrošinājums, sakari un informācijas sistēmas, un jau vairāk nekā 175 specialitātēs. 

Piedāvājot tik plašu nodarbinātības jomu un specialitāšu klāstu, iespēja veidot militāro karjeru bruņotajos spēkos tiek dota gan tiem, kuri ieguvuši tikai pamatizglītību, gan arī tiem, kuri ieguvuši vidējo un augstāko izglītību vai kuri apguvuši kādu bruņotajiem spēkiem nepieciešamu arodu profesionālās izglītības iestādēs. 

Darbs, atgriežoties Latvijā

Atgriezties Latvijā, lai, iestājoties profesionālajā dienestā, kopā sargātu valsti – šādu iespēju, pievienojoties kustībai “Latvija strādā”, bruņotie spēki piedāvā tiem pilsoņiem, kuri patlaban dzīvo ārvalstīs, bet arī apsver domu par atgriešanos. Lai iestātos profesionālajā dienestā Latvijā, ir jāiesniedz pieteikuma anketa. 

Podrobnosti o organizaciji
Kontaktni podatki:

Rekrutēšanas un atlases centrs

Tālrunis: 67137137

E-pasts: rekrutesana@mil.lv

Adrese I Tīmekļvietne

Seko “Kļūsti karavīrs!”:

Facebook I Instagram I Youtube

Esi viens no mums – kļūsti karavīrs!

Event participation(s)

Pretekli
Udeležba: Spletna