Skip to content Skip to menu Skip to footer

Career in Bulgaria

Passato
Data dell’evento:
12 Gennaio 2021
Tipo di evento:
Online
Stato di registrazione:
Chiuso

Information for Jobseekers

Скъпи участници,

Организираме това събитие специално за Вас! На него ще имате възможност да се запознаете от първа ръка с възможностите за реализация на пазара на труда в България и да осъществите контакт с широк спектър от работодатели. Ще имате възможност да проучите и  подберете най-подходящото за Вас работно място и да кандидатствате за него, а при одобрение от страна на работодателя, в рамките на платформата, да получите покана за участие в онлайн интервю. 

За да може кариерният форум да Ви бъде максимално полезен, препоръчваме да направите следното:

  • Да се регистрирате за участие в събитието

Ако използвате платформата за първи път, трябва да се регистрирате като потребител и да изберете събитието „Кариера в България”. Ако вече имате регистрация в платформата, трябва да се регистрирате само за конкретното събитие.

  • Да актуализирате своя профил и CV

Съветваме Ви внимателно да опишете своето образование и квалификация, умения и чужди езици, които владеете, техническите програми, с които работите.  Препоръчително е да качите своята автобиография на английски език. Във Вашия профил имате възможност да качите и своя снимка, както и да посочите своя LinkedIn профил, в случай, че разполагате с такъв, както и друго Ваше онлайн портфолио. За участие в индивидуални чатове или интервюта с работодатели в деня на събитието, трябва да въведете и информация за акаунт в Скайп (Skype ID) в профила си.

  • Да кандидатствате за работни места и да потвърдите своето участие на интервюта

Както вече се запознахте от информацията по-горе – на платформата ще имате възможност да избирате от широк спектър от работни места на различни работодатели. Разгледайте ги предварително и кандидатствайте за тези от тях, които отговарят на Вашето образование, умения и очаквания.  Когато кандидатствате за дадено работно място, работодателят ще има възможност да види Вашето CV и профил. Обръщаме внимание, че само качването на Вашата автобиография на Вашия профил не е достатъчно за да е видима за работодателите, тъй като тя ще е достъпна за тях, едва когато кандидатствате за съответната позиция. 

Работодателите, за които сте кандидатствали, могат да Ви поканят на едно или повече онлайн интервюта. Ако сте селектирани предварително за интервю, ще получите уведомление от съответния работодател/и за час за провеждане на интервюто, на което уведомление Ви съветваме да отговорите възможно най-бързо. 

  • Подгответе се за интервютата

За да се подготвите възможно най-добре за интервютата, Ви съветваме внимателно да прегледате наличната информация за участващите работодатели, техните сфери на дейност, обявени позиции и условията, които предлагат и изискват за тяхното заемане. Платформата дава възможност за осъществяване на интерактивно участие и двустранна връзка, така че и Вие ще може по време интервюто да задавате въпроси, които Ви вълнуват. Моля, имайте предвид, че при интервюта и индивидуалните чатове, Вашите устройства, с които ще се включите следва да разполагат с микрофон и камера, за да осъществите връзка, както и с акаунт в Скайп. 

  • Презентациите по време на форума също са предназначени за Вас!

Изгледайте внимателно презентациите, които ще се излъчат на платформата. Информирайте се и бъдете активни, задавайки въпросите, които Ви интересуват в чата. Участието в общия чат на събитието може да се осъществява свободно след регистриране в платформата. За индивидуалните чатове обаче Ви е необходим и Скайп акаунт.

  • Ако нямате предварително насрочени интервюта:

В деня на самото събитие също ще имате възможност да осъществите контакт с работодатели, както и да получите информация и съвети за съществуващи услуги за подпомагане на кариерното Ви ориентиране и развитие. 

Очакваме Ви на 12 януари 2021 г. от 11 часа българско време (10 часа централно европейско време)! Дерзайте!