Skip to content Skip to menu Skip to footer

Кратко представяне на Лидл България

 

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа - тя присъства в 32 държави по света с над 11 000 магазина. Общият брой служители на компанията е над 310 хиляди, обединени в един задружен екип - #teamlidl! Успешната ѝ история започва през 1973 г. в Германия и не спира да се пише вече над 45 години.

В България Lidl стъпва преди 10 години, когато в един ден отваря едновременно 14 магазина в 11 града. Днес те вече са над 100 в близо 50 града, а направените за периода инвестиции в страната са над 1 млрд.

За над 3 000 човека Lidl у нас е сигурен и стабилен работодател – компанията, която им дава възможност за любима работа и развитие в много различни сфери. Екипът е едно от най-ценните достижения на Лидл България, затова компанията постоянно инвестира в грижата за своите служители. Заплащането в компанията е сред най-високите в бранша, като средната заплата във веригата е с 52% над средната стойност за икономиката като цяло, в пакет с други атрактивни придобивки. Над 75% от мениджърите във веригата са се издигнали отвътре в компанията и това създава една различна позитивна атмосфера, базирана на реални действия, а не на обещания. Ежегодно Лидл България инвестира 6-цифрена сума за квалификация и обучение на служителите и е първата верига, която въвежда позитивно отчитане на работното време с точност до минутата. Приоритетът на Lidl като работодател е през разнообразни политики и инициативи да дава не само сигурност и възможност за развитие, а и да осигури оптимален баланс между работа и личен живот.

По отношение на каузите, зад които застава, Лидл България следва ясна визия – с всичко, което прави – от продуктите, които предлага, през инициативите, които подкрепя, до отношенията с хората и позицията в обществото – компанията се стреми да променя живота към по-добро. Сред най-силните страни на Лидл България е устойчивият стремеж за инвестиция в младите хора със серия от програми, с които им дава специфични знания и умения, осигурява им възможност за силен старт в професионалното развитие, предоставя им подкрепа и среда, за да разгърнат своя потенциал. Чрез тях бизнесът подкрепя образованието, за да го обогати с необходимата практическа насоченост и да надгради теорията с богатата експертиза на топ професионалисти. Уникалното в програмите на Lidl е, че обхващат различни групи младежи – ученици, студенти, млади специалисти, представители на уязвими групи.

В резултат от провежданите HR политики обхватното вътрешно проучване Lidl Pulse измерва ежегодно много висока удовлетвореност на служителите на Лидл България и нагласа да бъдат посланици на марката. Компанията е отличена като работодател с престижните международни сертификати Top Employer България и Top Employer Европа 2020 г. Lidl е избран за Работодател на публиката в конкурса Career show 2020 и спечели още 3 награди в надпреварата – за онбординг, най-добър работодател във FMCG сектора и за стратегия за привличане на таланти. В две поредни години – 2019 и 2020 г., Лидл България е избиран за най-желания работодател сред хранителните вериги според работещите и студентите. Това сочат резултатите от проучванията Employer of choice и Graduate Survey, които за двете си издания събират мненията на над 35 хил. работещи и студенти. Главният изпълнителен директор на Лидл България Милена Драгийска спечели престижния конкурс Мениджър на годината 2020, както и отличието „Посланик на работодателска марка“ на Employer of Choice Awards.

Всичко за Лидл България като работодател, за нейните проекти и програми, може да научите на кариерната страница на компанията https://jobs.lidl.bg/, както и от профила ѝ в LinkedIn.

Datos de la organización
Datos de contacto:

Boyan Stanev

MA Recruiting

Mobile:+359 886 728 457

boyan.stanev@lidl.bg

Website(s):

Event participation(s)

12 Enero 2021
Participating: En línea