Skip to content Skip to menu Skip to footer

A kórház által ellátott alapvető szakfeladatok:

  • Fekvőbetegek gyógyintézeti ellátása:
    • Aktív kórházi fekvőbeteg-ellátás
    • Krónikus kórházi fekvőbeteg-ellátás
  • Járóbetegek szakorvosi ellátása és gondozása

Két tüdőgyógyászati osztályon és egy kardiológiai rehabilitációs osztályon biztosítjuk betegeink területi illetékesség szerinti ellátását. 187 betegágyunk közül 142 tüdőgyógyászati ellátást biztosít, 45 pedig kardiológiai rehabilitációs funkciót lát el.

Leggyakrabban előforduló betegségek:

  • Tüdőgyógyászat: asztma, hörghurut, tüdőtágulás, tüdő-daganatok, tuberkulózis, tüdőgyulladás, légmell. Ezen betegségek egy része krónikus betegség, mely azt jelenti, hogy a páciensek életük folyamán többször is kezelés alatt áll az intézményben.
  • Kardiológiai: koszorúér betegségek, szívműtét utáni állapotok, utókezelés, rehabilitáció, gondozás.

A diagnosztikai egységek központilag működnek, melyek: klinikai kémiai laboratórium, légzésfunkciós laboratórium, bronchológiai laboratórium, röntgen és ultrahangvizsgáló, EKG laboratórium, fizikoterápiás helyiség és tornaterem. Intézetünkben a tüdőgyógyászati és kardiológiai betegségek diagnosztikája és kezelése magas szakmai színvonalon történik, melynek záloga a kórház műszerezettsége (korszerű, speciális műszerek, melyek a betegségek megállapítására, kezelésére alkalmasak), és a személyzet felkészültsége (speciálisan képzett, több szakvizsgával rendelkező orvosok, szakápolók).

Mindezek lehetővé teszik, hogy a kórház a régió szakmai vezető centruma legyen.

Ellátott betegek száma: Kórházunkban évente kb. 5000 beteget látunk el, akik egyharmada sürgősséggel kerül felvételre, ágykihasználásunk: 90 %. Járóbetegellátás keretén belül évente kb. 6000 beteg fordul meg rendelőinkben.

Az intézet szoros munkakapcsolatot tart fenn a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karával, azúton is, hogy az egyetem Tüdőgyógyászati Tanszékének a I. Tüdőgyógyászati Osztály ad helyet.

A graduális képzés keretében történik az orvostanhallgatók (SZTE) és a gyógytornászok elméleti és gyakorlati képzése, vizsgáztatása. Továbbá részt veszünk a posztgraduális oktatásban is (szakorvosképzéshez).

Datos de la organización
Datos de contacto:

Juhász Katalin humánpolitikai előadó, Tamaskovits Nóra  humánpolitika előadó

Website(s):

Event participation(s)

20 Noviembre 2018
Participating: En línea