Partner sites:EURESELA

ZIEHL-ABEGG Motor- és Ventillátorgyártó Kft.

from: Hungary

The organisation is registered to participate in the following event(s):

A ZIEHL-ABEGG Motor-és Ventillátorgyártó Kft-t 1994. december 20-án alapította Marcaliban az akkori tulajdonos, a német ZIEHL-ABEGG GmbH & Co.

Az 1910-ben alapított, jelenleg is döntően családi tulajdonban lévő német anyavállalat (ZIEHL-ABEGG SE) légtechnikai-hajtástechnikai berendezések, speciális elektromotorok, axiális-radiális ventilátorok és az ezekhez tartozó termékek gyártásával foglalkozik. A világ öt kontinensén van jelen gyártóbázisokkal, illetve kereskedelmi képviseletekkel.

A Ziehl-Abegg Kft. mintegy 750 munkavállalójával a térség legnagyobb munkáltatója. A különböző ventilátor alkatrészek előállítása három nagy üzemegységben történik (rácsüzem, tekercselő üzem, öntöde).

A rácsüzem ventilátor motortartókat, kereteket és védőrácsokat gyárt hidegalakítással és hegesztéssel. A gyártáshoz szervesen kapcsolódik a porfestő üzem, ahol a rácsok korrózióvédelmét és felületkezelését látják el. Egyre nagyobb teret nyer az automatizáció, számos ipari robot segíti az előállítást.

A tekercselő üzemben villanymotor állórész tekercselés zajlik (a munkafolyamat része a vasmag szigetelése, a tekercselés, a kész termék impregnálása és az állórész komplett összeszerelése). Speciális motorjaink kisszériás kézi gyártásban készülnek a felvonótechnikától a computer tomográfián keresztül az autóbuszok meghajtó motorjáig.

Az öntödében hidegkamrás, nagynyomású alumínium öntészeti eljárással állítjuk elő a ventilátorok alumínium alkatrészeit, mint például csapágyházak, lapátok, villamos kötődobozok.

Nagy hangsúlyt helyezünk munkavállalóink képzésére, folyamatos fejlesztésére. Szem előtt tartjuk és nyitottak vagyunk az egyéni elképzelések megvalósítására, kollégáink karrierútjának egyengetésére. Ezen kívül kiemelten fontos számunkra munkaerő- utánpótlásunk biztosítása.

EOJD