Skip to content Skip to menu Skip to footer

Към Службата по трудови и социални въпроси (СТСВ) към посолствата на Република България в Атина (Гърция) и Никозия (Кипър) можете да се обръщате за информация, консултация и съдействие.

СТСВ-Атина и Никозия оказва помощ и съдействие за защитата на интересите на българските граждани, упражняващи трудова заетост или пребиваващи на територията на Гръцката република. Службата може да Ви предостави информация в сферата на трудовите и социални въпроси, да Ви консултира или насочи към компетентните институции. 

Можете да се обърнете към СТСВ за консултация по въпроси в сферата на координация на системите за социална сигурност (вкл. по отношение на пенсионни, здравни права, обезщетения за майчинство, болест, безработица).

СТСВ поддържа контакти и работи в сътрудничеството с официалните гръцки институции, отговарящи за заетостта, социалното осигуряване, защитата и контрола на трудовите права, регламентирането на трудовите отношения, социалното подпомагане, защита на децата и семейството и др.

Изградено е добро взаимодействие с гръцките синдикати по въпроси, касаещи спазване на трудовото законодателство, социалните права на работещите, безопасните и здравословни условия на труд, спазването на законовите изисквания за минимално почасово заплащане и др.

Organisation details
Contact details:

Dimitar Bojilov, /Димитър Божилов/ СТСВ – Атина и Никозия

Head of Labour and Social Affairs Office

Embassy of the Republic of Bulgaria

Greece, Athens - Paleo Psychico, 33A Stratigou Kallari st. 154 52

Tel: 0030 210 67 44 680

Fax: 0030 210 67 44 682

E-mail: social_bgembass@abv.bg

Embassy e-mail: bulgaria@cytanet.com.cy

Event participation(s)

12 January 2021
Participating: Online