Skip to content Skip to menu Skip to footer
Beschreibung des Stellenangebots

Tu būsi atbildīgs/-a par biroja darba organizēšanu, lietvedības, korespondences un citu dokumentu sagatavošanu un to aprites organizēšanu. Tavos pienākumos ietilps arī ienākošo telefona zvanu koordinēšana, saimniecības un biroja preču piegādes risināšana. Tev uzticēsim lietišķo tikšanos, sanāksmju un komandējumu organizēšanu.

Mēs sagaidīsim no Tevis teicamas komunikācijas prasmes, uz klientu vajadzību apmierināšanu vērstu pieeju. Mēs meklējam iniciatīvas un pozitīvas attieksmes apveltītu personību, ar augstu atbildības sajūtu un spēju noteikt prioritātes un plānot laiku. Tā noteikti būs Tava priekšrocība, ja Tev būs teicamas angļu valodas, datorzināšanas un pieredze biroja vadīšanā.

Tamro Baltics piedāvā interesantu un atbildīgu darbu starptautiskā uzņēmumā. Tev būs iespēja pievienoties profesionāļu komandai, kuras vērtības ir uzticamība, attīstība, sadarbība un inovācijas, kā arī orientēšanās uz klientu vajadzībām. Tev piedāvājam atrast sevis piepildījumu mūsu pozitīvajā un uz rezultātu orientētajā uzņēmumā, pievilcīgu atalgojumu un motivējošu bonusu sistēmu.

Darba vieta atrodas mūsu birojā – Rīgā. Ja vēlies būs šajā vietā, lūdzu atsūti savu CV un motivācijas vēstuli, piesakoties caur CV-Online vai  mūsu mājas lapu: https://www.tamrobaltics.com/darba-iespjas ne vēlāk kā līdz 2019. gada 29. septembrim.

Angaben zur Stelle
Bildungsbereich:
Work experience:
Work experience is not required
Gehaltsspanne:
Not provided
Date of expiry:
Link for more information:

Über das Unternehmen

Tamro Baltics is the leading pharmaceutical operator in the Baltic States. Tamro Baltics is a part of the international PHOENIX group, which operates the distribution of pharmaceutical products in 27 European countries.Tamro offers comprehensive wholesale services and supplies pharmaceuticals and other products to pharmacies and hospitals. In addition, Tamro can take care of the entire… Erfahren Sie mehr