Skip to content Skip to menu Skip to footer
Beschreibung des Stellenangebots

Izvēloties militāro karjeru un kļūstot par karavīru, tu iegūsi stabilitāti, konkurētspējīgu un motivējošu atlīdzību, kas sākas no 900 eiro pēc nodokļu nomaksas, un plašas sociālās garantijas, karjeras izaugsmi, bezmaksas apmācību specialitātē, svešvalodās un citās dienestam nepieciešamās jomās, darbu komandā mācībās Latvijā un ārvalstīs, kā arī starptautisko operāciju rajonos.

Pamatprasības, lai kļūtu par karavīru:

  • Latvijas Republikas pilsonis,
  • vecumā no 18 līdz 40 gadiem,
  • iegūta vismaz pamatizglītība,
  • pārvalda valsts valodu vidējā līmenī (B1),
  • nav krimināli sodīts,
  • atbilsts veselības stāvokļa, fiziskās sagatavotības un psihololoģisko īpašību dēļ.

Attention! Only Latvia's citizens from 18 years of age shall be accepted into professional service.

Bruņoto spēku karavīri - virsnieki, instruktori un kareivji - savus tiešos amata pienākumus pilda vairāk nekā 35 funkcionālajās (ieroču šķiru) jomās, piemēram, kājnieki, artilērija, pretgaisa aizsardzība, kaujas inženieri, auto un kaujas tehnika, medicīniskais nodrošinājums, sakari un informācijas sistēmas, un teju 170 specialitātēs.

Piedāvājot tik plašu nodarbinātības jomu un specialitāšu klāstu, iespēja veidot militāro karjeru bruņotajos spēkos tiek dota gan tiem, kuri ieguvuši tikai pamatizglītību, gan arī tiem, kuri ieguvuši vidējo un augstāko izglītību vai kuri apguvuši kādu bruņotajiem spēkiem nepieciešamu arodu profesionālās izglītības iestādēs. 

Dienestam speciālistu amatos un specializētajās vienībās bruņotie spēki aicina kandidātus ar 1. līmeņa augstāko izglītību IT jomā, 1. vai 2. līmeņa augstāko izglītību telekomunikāciju jomā, vidējo tehnisko izglītību un/vai pieredzi autotransporta apkopes un remonta jomā, kā arī kandidātus ar transportlīdzekļa vadītāja kategorijām B, C un D un traktortehnikas vadītāja kategorijām TR1 un TR2 speciālās militārās tehnikas vai speciālo militāro transportlīdzekļu vadīšanai.

Gan Latvijā, gan ārvalstīs dzīvojošajiem pilsoņiem, kuri vēlas iestāties profesionālajā dienestā, vispirms jāizsaka sava vēlme dienēt, Rekrutēšanas un atlases centram elektroniski nosūtot pieteikuma anketu, kura pieejama bruņoto spēku tīmekļvietnes www.mil.lv sadaļā “Kļūsti karavīrs”. Elektroniski aizpildītā anketa nav jāparaksta – parakstīt to varēs, pirmo reizi ierodoties Rekrutēšanas un atlases centrā. Pieteikties dienestam var jebkurā laikā. 

Neskaidrību gadījumā zvani mums uz numuru (+371) 67137137 vai raksti uz e-pasta adresi rekrutesana@mil.lv!

Angaben zur Stelle
Berufsfeld:
Work experience:
Work experience is not required
Gehaltsspanne:
Not provided
Date of expiry:
Link for more information:

Über das Unternehmen

Profesionālais militārais dienests Nacionālajos bruņotajos spēkos ir cieņas un goda apliecinājums savai tēvzemei - karavīrs aizsargā ģimeni, tautu un valsti. Profesionālais dienests var būt arī tava nākotnes profesija. Esi viens no mums. Kļūsti karavīrs! Erfahren Sie mehr