Skip to content Skip to menu Skip to footer

A társaság bemutatása

A MEDIKÉMIA Zrt. jogelődje 1967-ben alakult szövetkezetként. Kezdeti termékprofilja az 1967-70-es években a gyógynövény feldolgozás, kapszaicin gyártás, 1970-72. években gyógyszeralapanyag, fejfájás elleni balzsam, fürdősógyártás. Az első autós termékek 1971-72. években jelentek meg, mint a fékfolyadék, fagyálló folyadék, jégoldó, páramentesítő.

A Társaságot a jogelőd szövetkezetben tulajdonnal rendelkező magánszemélyek és egy jogi személy alapította 1992-ben, 657,5 millió Ft alaptőkével.

A MEDIKÉMIA Zrt. részvényeinek 100 %-a jelenleg magyar magánszemélyek tulajdonában van.

A Társaság profilja a következő márkanevekhez és termékcsoportokba sorolható termékek gyártása:

  • PREVENT autóüzemeltetési termékek, autóápolási termékek, javítási szerelési segédanyagok
  • PRELIX autóüzemeltetési termékek
  • MAESTRO aeroszolos és dobozos festékek
  • RALLY aeroszolos festékek
  • HIPPOLIT háztartási tisztítószerek
  • PROFIX szerelési termékek
  • CHIP elektronikai tisztítók, kenők
  • KENTAUR autóüzemeltetési és autóápolási termékek
  • különböző márkanevű „Private Label” termékek
  • egyéb műszaki folyadékok és aeroszolok

A gyártmányok mindegyike gyakorlatilag saját műszaki fejlesztési tevékenység eredménye.

Társaságunk 120 fővel, évi 2,5 milliárd Ft körüli árbevétellel, stabil gazdasági háttérrel, fejlett infrastruktúra alkalmazásával európai színvonalú szegedi telephelyén 1986 óta gyártja elismert termékeit, amelyeket kiterjedt kereskedelmi kapcsolatain keresztül értékesít

Az alapanyagok beérkezésétől a késztermék vevőkhöz történő megérkezéséig a folyamatok jellemző paramétereit számítógépes rendszerünkben rögzítjük, így lehetőségünk van az adatok feldolgozásával és értékelésével a nem-megfelelőségek megelőzésére és kiszűrésére.

Műszaki fejlesztési tevékenységünk során változatlanul kiemelt szerepe van a környezetvédelmi szempontok, igények figyelembevételének, új vagy meglévő termékeink környezetkímélő, biológiailag lebontható anyagokból történő felépítésének.

Integrált Irányítási Rendszerünk működtetése a minőségi színvonal javítását és termékeink megbízhatóságát folyamatában eredményezi, továbbá a környezetvédelmi feladatok kiemelt kezelését biztosítja, amit nemcsak a ráfordított költségek, hanem a Társaság telephelyi környezete is példáz.

Küldetésünk

A Medikémia Zrt. küldetése az autóápolási és az autóüzemeltetési vegyi termékek, továbbá aeroszolos festékek és egyéb tisztítószerek piacán vonzó ár/érték arány mellett vevői számára olyan kiemelkedő szolgáltatási és termékportfólió biztosítása, mely igényeiket, környezeti és gazdaságossági elvárásaikat a mindenkori legjobb színvonalon teljesíti, az emberek életét, mindennapi tevékenységét megkönnyíti, biztonságosabbá, kényelmesebbé, színesebbé teszi.

A Medikémia Zrt. célja, hogy továbbra is nyitott, megbízható partnere legyen vevői mellett beszállítóinak és a vállalat környezetét jelentő társadalmi közösségnek. Valamennyi dolgozójának elégedettségre és büszkeségre okot adó munkaadóvá, minden részvényese számára hosszútávon is biztos és megbecsült befektetési lehetőséget nyújtó vállalkozássá akar válni.

A Medikémia Zrt. értéket teremt életének minden jelenlegi részese és jövőbeli partnere számára. Folyamatos fejlődés és innováció mellett iparágának elismert, tiszteletreméltó és példamutató szereplője, mellyel hozzájárul a magyar ipar és a magyar termékek hírnevének erősítéséhez.

 

Organisationsdetails
Kontaktdaten:
Website(s):

Event participation(s)

New Career in Hungary
Vergangen
20 November 2018
Teilnahme: Online